Real Wedding - Tom & Laura

Real Wedding Interview. Hierbij laten we bruidsparen aan het woord die in het Westland zijn getrouwd. Bruidsparen die in het Westland wonen en/ of trouwen. Ze vertellen hoe hun dag is geweest, welke leveranciers ze hebben gekozen. Geven Tips aan toekomstige bruidsparen. Vertellen het mooiste moment en misschien ook wat ze anders zouden willen doen. Tom en Laura trouwde 9 juni 2017 in het Westland en vertellen hun verhaal;

Even voorstellen

Tom van den Heuvel: gymleerkracht op basisschool Het Open Venster in Rotterdam. Woont sinds 2014 met Laura in Naaldwijk. Laura van den Heuvel – Veenema: basisschool leerkracht (groep 8) op de Pieter van der Plasschool in Wateringen. Woont sinds 2014 met Tom in Naaldwijk.

Laura en Tom - in de Pluktuin Naaldwijk

Trouwdata:

09-06-2017

Hoe ging het huwelijksaanzoek?

Mag ik met Laura trouwen?

Terwijl ik op vakantie was naar Macedonië, smeedde Tom het plan om mij ten huwelijk te vragen. Natuurlijk ‘moest’ er eerst toestemming aan mijn vader worden gevraagd. Met als smoes dat Tom even ging hardlopen, bracht hij een bezoek aan mijn ouders. Mijn vader was, zoals vanzelfsprekend, aan het klussen in zijn klushok. Daar stonden ze dan: Tom in sportoutfit en mijn vader in kluskleren. Het hoge woord moest eruit en Tom stelde zijn prangende vraag aan zijn schoonvader: ‘Focco, je weet dat ik gek op Laura ben. Ik wil heel mijn leven met haar delen. Ik heb altijd gezegd dat ik het netjes zou komen vragen en dat kom ik nu doen. Mag ik met Laura trouwen?’. Mijn vader kon niet anders dan instemmen en samen pinkten zij een traantje weg.

Dezelfde avond gingen wij richting het strand van Hoek van Holland om de vallende sterren goed te kunnen zien in het donker. Op deze avond stond namelijk een mega sterrenregen gepland: een Perseïden-meteorenzwerm. Dit komt maar eens per jaar voor.

Na zo’n 25 vallende sterren gezien te hebben, had Tom maar één wens. Hij ging op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Natuurlijk zei ik volmondig ‘Ja!’.

WE DO

Kunnen jullie uitleggen waarom jullie voor de trouwdata hebben gekozen, of was het de locatie die voor jullie bepalend was?

mijn oom en tante waren die dag 25 jaar getrouwd

Wij wilden graag in deze periode, tussen de meivakantie en de zomervakantie, trouwen. Het eerste weekend was het hemelvaart en het tweede weekend Pinksteren. Vaak hebben mensen al familieweekenden of afspraken op deze dagen. We wilden de gasten niet laten kiezen, dus deze dagen vielen af. Na 9 juni was het voor beide een drukke tijd op school: rapporten, musical, sportdagen.. Dus ook deze vrijdagen vielen af. Toen bleef 9 juni over. We wilden erg graag bij Elements Beach trouwen, dus mocht deze dag niet beschikbaar zijn voor hen, zouden we verder moeten zoeken in de agenda. Maar dat bleek gelukkig niet nodig te zijn! 9 juni werd onze trouwdatum! Nog een grappig feitje: mijn oom en tante waren die dag 25 jaar getrouwd. Vanaf nu een dubbel feestje dus!

Ceremonie bij Elements Beach `s Gravenzande

Hoe was jullie dag? Hoe zag de dag indeling eruit?

De ceremonie was helemaal zoals we gehoopt hadden

We hebben de nacht gewoon samen, thuis, geslapen. Samen zijn we naar mijn ouders gegaan, waar de dag, met de gasten, zou beginnen. Daar waren mijn broertje en oom al en daar hebben we met z’n allen ontbeten (Tom, ik, mijn ouders, m’n broertje en m’n oom). Na het ontbijt kwamen de ceremoniemeesters Jorn en Kim. Tom en Jorn zijn na het ontbijt weg gegaan, om de sleutel van het hotel (voor die avond) op te halen. Toen ze dat hadden gegaan, zijn zij naar ons huis gegaan, waar Tom z’n ouders ook heen kwamen. Daar heeft Tom zijn pak aan gedaan. Daarna zijn ze de bloemen op gaan halen en zijn ze weer naar het huis van mijn ouders gekomen.

Ik bleef bij mijn ouders en ben na het ontbijt naar boven gegaan. Daar werd mijn haar en make-up door Cynthia verzorgd. Het was een zeer ontspannen sfeer en het was erg gezellig. Regelmatig kwamen mijn moeder en Kim een kijkje nemen hoe het ging. De dag begon helaas met regen, maar een uur voordat de gasten kwamen, werd het droog en begon de zon volop te schijnen. Toen zijn mijn ouders, broertje, oom en Kim als een gek de tuin gaan versieren. M’n vader stond zelfs nog met een boor in zijn handen toen Tom aan kwam. Ook Tom heeft toen, in zijn nette pak, nog een schroefje in de schutting geschroefd voor de vlaggenlijn! Ik heb hiervan vrij weinig meegekregen, omdat ik lekker boven in de make-up zat.

De Pluktuin, ideale foto locatie, zowel binnen als buiten

Terwijl de gasten binnendruppelde, deed ik, samen met m’n moeder, de jurk aan en werden de sieraden omgedaan. Toen iedereen zich in de tuin had verzameld, ging ik naar beneden. Super gaaf was dat! Tom stond met zijn rug naar de tuindeur. Iedereen joelde en klapte, toen ik Tom op zijn rug tikte. En toen was de dag als bruidspaar echt begonnen. Nadat we iedereen hadden begroet sneden we de taart aan. Vervolgens aten we een broodje en vertrokken we naar de fotolocatie: De Pluktuin in Naaldwijk. Een prachtige locatie met verschillende tuinkamers, zowel binnen als buiten.

Na de fotoshoot vertrokken we naar het strand van ’s Gravenzande. Daar maakten we nog een paar foto’s in de duinen en op de strandopgang, met de trouwauto. De trouwauto was de auto van de mijn oom: een Alfa Romeo Spider. M’n oom had hier zo’n drie dagen op lopen poetsen, dus hij zag er geweldig uit. Inclusief onze namen genaaid, in het lettertype van de kaart, op de hoofdsteunen en geplakt op het achterruitje, heel vet!

Personal Details

Na de foto’s ‘verstopte’ ik mij binnen bij Elements Beach, zodat de gasten mij nog niet konden zien. Alle gasten verzamelden zich op het terras van Elements. Zittend op stoelen en tafels en staand op de grond en op de tafels zat en stond iedereen klaar voor het ‘opkomen’ van mij en m’n vader. Tijdens de voorbereidingen hadden m’n vader en ik het over ‘het nummer’ waarop we zouden opkomen. Het eerste nummer dat ons te binnen schoot was September van Earth Wind en Fire. Niet echt een nummer op rustig mee op te komen, dus werd het een dans! Al dansend kwamen we op: een grote verrassing voor Tom en alle gasten! De feeststemming zat er meteen goed in.

Al dansend kwamen we op

Tijdens de ceremonie zaten we op een verhoging, met op de achtergrond kitesurfers en de zee. De ceremonie was helemaal zoals we gehoopt hadden. Mijn ouders hadden een stuk geschreven en ook de ouders van Tom hadden een praatje voorbereid. Zelfs m’n tante kwam nog naar voren met een stukje dat mijn oma had geschreven. Super persoonlijk allemaal! Ook de ambtenaar was geen onbekende. Een persoonlijke trouwerij, met vrienden en familie was de wens. Met name Tom vond het dan ‘vreemd’ dat de meest onbekende persoon van de dag, het belangrijkste moment van de dag zou begeleiden. Vandaar dat we een hele goede vriend hadden gevraagd de ceremonie te leiden en om ons te trouwen. Dat wilde hij maar al te graag en vond het een grote eer. Hij is BABS geworden en heeft ons getrouwd.

Dansend met papa naar Tom

Na de ceremonie was er geen receptie, maar een borrel. Iedereen lekker in het zonnetje met bitterballen en een drankje. Met een muziekje op de achtergrond werd het een heerlijke relaxte sfeer. Iets wat we erg graag wilden. Na de borrel vertrokken de meeste gasten naar Zomertijd, waar een barbecue voor hen georganiseerd was. De daggasten bleven bij Elements Beach en ook daar werd gebarbecued. Voor het eten was het nog tijd voor de fotoshoot met alle daggasten. Met de zee op de achtergrond, werden het prachtige plaatjes.
Na het eten druppelden de gasten weer binnen voor het feest. Voor het feest werden we verwend met een prachtige zonsondergang, waar we met de fotograaf dankbaar gebruik van maakten.

Het feest begon met een openingsdans. Samen met een vriend had ik een medley van liedjes in elkaar gezet, waar ik een dans op had bedacht. Het lied begon langzaam, met Ed Sheeran, om vervolgens los te gaan op Party Rock Anthem, Can’t Touch This, Dancing Queen, Happy en Everybody. De gasten gingen uit hun dak! Daarna werd het één groot feest, waarbij Elements letterlijk op z’n paaltjes stond te trillen. Doordat iedereen uit z’n dak ging, zette de DJ telkens zijn spullen bij elkaar, voordat hij de schuiven weer open schoof. Één keer schoot zelfs de stekker van de box uit de mengtafel, doordat deze zo was verschoven door al het springen, haha! Aan het eind van het feest werden we uitgezwaaid door alle gasten en vertrokken we naar het hotel.

Elements letterlijk op z’n paaltjes stond te trillen

Wat wilde jullie uit de trouwdag halen en is dit gelukt?

We wilden een dag waar we, samen met vrienden en familie, met veel plezier op terug konden kijken. Dit is zéker gelukt. Niet alleen wij, maar ook al onze gasten hebben enorm genoten. En dat is wat we wilden!

Zonsondergang

Wat was jullie mooiste moment?

Overal blije hoofden met drankjes in de handen en swingende heupen

Oei, dit is een moeilijke vraag… De dag was namelijk een aaneenschakeling van mooie momenten. Het moment dat Tom en de daggasten mij voor het eerst zagen begon al heel gaaf. Maar ook de fotoshoot samen was ook super leuk. En natuurlijk de ceremonie met al onze vrienden en familie. Geweldig dat zo veel mensen voor ons waren gekomen en moeite hadden gedaan om onze dag onvergetelijk te maken. De opkomst met mijn vader was ook geweldig. Het oefenen alleen al was hilarisch, maar op deze manier opkomen met m’n vader zou ik iedereen aanraden! Ook van het feest hebben we genoten. Overal blije hoofden met drankjes in de handen en swingende heupen. Een onvergetelijke dag!

Wat was jullie trouwliedje(s)?

Opkomst met m’n vader: Earth Wind and Fire – September Tijdens het tekenen: Coffey Anderson – Better Today Tijdens het samen weglopen: Jack Johnson – Better Together Liedje openingsdans (’s avonds): medley van liedjes (gemaakt in samenwerking met Joost Vervaet)

Met de trouwauto

Heb je Tips voor aanstaande bruidsparen?

Wat ik ander zou hebben gedaan? Niks!

Geniet, geniet, geniet! Als jullie genieten, genieten de gasten ook en wordt het een geweldige, relaxte dag! Probeer de dag niet te vol te proppen, zodat er ruimte is voor uitloop of spontane acties. Als het iets anders loopt dat gedacht, laat dat dan over aan de ceremoniemeesters. Zij zullen alles weer in goede banen leiden. Tip voor de vrouw: zorg voor sneakers voor het feest. Ik heb All Stars laten maken met de trouwdatum op de achterkant (kan gewoon via converse.nl). Zorg ook voor een deo, luchtje, extra make-up, schuifspeldjes, zakdoekjes en blarenpleisters. Dit had onze ceremoniemeester allemaal in haar tas zitten: ideaal! Trouwen bij Elements is sowieso een aanrader. Super relaxt en top geregeld allemaal. Ook een plek waar we nu ook nog graag terugkomen. En, sinds onze trouwerij, een groot deel van onze vrienden en familie ook! Ook zou ik een eigen BABS adviseren. Wie kent je beter dan een bekende?! Zo werd onze bruiloft nog persoonlijker, precies zoals wij wilden! Oh en een fotobooth: hilarisch op de dag, maar ook zeker na de bruiloft. Prachtige, komische plaatjes gegarandeerd! Wat ik ander zou hebben gedaan? Niks!

Leveranciers:

 • Trouwlocatie: Elements Beach
 • Feestlocatie: Elements Beach
 • Fotolocatie: Elements Beach + Pluktuin Naaldwijk
 • Fotograaf: Justin Manders
 • Haar en Make-up: Cynthia Veenman
 • Bloemen: Trend Flower
 • Taart/ catering: Evelien Mouw
 • Decoraties: Eigen creatie, Action, Xenos, etc.
 • Trouwvervoer: auto van m’n oom: Alfa Romeo Spider
 • Trouwkleding hem: Critisized, Rotterdam
 • Trouwkleding Haar: Ministry of Dresses, Maassluis (zelf ontworpen)
 • Trouwringen: Alrik van Kooten (zelf ontworpen)
 • Trouwkaart: eigen ontwerp (hout + lasergravering door Loeke Molenaar)
 • Muziek/ entertainment: Thijs Droog
 • Save the date kaartjes: magneten van de HEMA
 • Foto’s save the date kaartjes: Nienke Rietema
 • Gastenboek: eigen ontwerp (hout + lasergravering door Loeke Molenaar)
 • Bedankjes: eigen ontwerp (houten kaartenhouders voor de fotobooth foto’s)
 • Fotobooth: Sharingbox

Ook hebben wij een website gemaakt, waar de gasten aan konden geven of zij erbij waren en up to date konden blijven tot onze grote dag: http://ki575.wixsite.com/tomenlaura