Trouw Verzekering - Tips & Weetjes

Zelf als je, je trouwdag tot in de puntjes heb gepland, kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Sommige van die onverwachte gebeurtenissen kun je verzekeren. Door een trouwverzekering af te sluiten. Vaak kun je tot een bepaald bedrag verzekeren, helaas is natuurlijk niet alles te verzekeren. Maar het is wel iets om even aandacht aan te besteden. Trouwen is het afsluiten van een contract, een zakelijke overeenkomst en daar horen de nodige voorwaarden bij en papierwerk.

Daarna maken we er wel confetti van :)

Natuurlijk ga je er niet van uit dat er iets mis gaat op de grote dag. Maar gemiddeld geven we 15.000 - 20.000 euro uit aan een bruiloft. Als je dat uitgeeft aan een auto dan verzeker je die ook (oké dat is dan wel verplicht, maar toch) Voor je huis heb je wellicht ook wat verzekeringen. Dat je huis afbrand is ook niet zo groot maar toch nemen we het zekere voor het onzekere. Daarom staat de trouwverzekering op een goede afstreep lijst.

Er kan altijd iets misgaan op de belangrijke dag. Stel dat er iemand in de familie overlijdt, dat de feestzaal de avond voor de bruiloft afbrandt of dat belangrijke genodigden niet kunnen komen door extreem weer. Als jullie het feest moet uitstellen of afbreken, (ik heb helaas ook al een paar keer meegemaakt dat het huwelijk niet doorging omdat 'de liefde' weg was...) is het geld dat al uitgegeven is kwijt. Met een trouw verzekering voorkomt je dat je nog meer geld kwijt bent.

Want je kan niet alles verzekeren. Als je zelf rode wijn op je jurk knoeit of je de trouwauto op de verkeerde datum heb gepland....

Een trouwverzekering vergoedt de financiële schade die je lijdt als jullie huwelijk buiten jullie schuld niet door kan gaan of verplaatst moet worden.

Een bruiloft verzekering verzekert (bijvoorbeeld) de volgende zaken:

  • Je annuleringskosten, als de bruiloft wordt afgelast in geval van ziekte of overlijden van een van de genodigde.

Meer dan eens heb ik meegemaakt dat de bruiloft werd vervroegd of uitgesteld vanwege ziekte of overlijden. De meeste leveranciers zullen hiervoor zeker begrip voor tonen en meedenken naar oplossingen. Maar vlak voor de bruiloft kan dat financieel best wat 'schade' geven. De leveranciers zijn vaak niet in staat zo last minute nog een andere opdracht te boeken en dan staan ze in hun recht vooraf gemaakte kosten terug te vragen.

  • Je annuleringskosten in het geval van faillissement van de catering/horeca.

Ook die zie ik met regelmaat voorbijkomen. Evenals het afbranden van een trouw locatie. Voor geen enkele partij is dit leuk en ook hier zal weer worden gezocht naar passende oplossingen. Maar het leed is wel geschieden en vaak een last minute locatie vinden die helemaal naar je zin is, is best wel even een taak.

  • Schade aan kleding van bruid, bruidegom of bruidskinderen.

Ik hoor het geluid... De moeder van de bruid die op de jurk staat en de bruid loopt weg. Uiteraard heel vervelend. Maar op dat moment een andere jurk is geen optie. Maar stel dat je de winkel uitloopt met je kledingzak en er komt een scooter vlak langs je gescheurd en je laat de zak vallen waar vervolgens een auto over heen rijd. Ik zie het gebeuren...

  • Huur van een vervangende band als de geboekte band moest afzeggen i.v.m. ongeval of ziekte.

Een zangeres met keelontsteking... klinkt toch niet hetzelfde als toen je ze boekte, wat fijn dat je dit soort dingen ook kan regelen dan.

  • Schade aan je huwelijkscadeaus tot en met de dag na de bruiloft (meestal wel een maximaal bedrag).

Sommige cadeaus zijn de moeite waard, die bak met enveloppen met geld bijvoorbeeld. Dat kunstige oerlelijke beeldje... daar kunnen we ook wel zonder leven =)

Dit zijn een aantal dingen die je kan verzekeren. Let wel op het kan per verzekeraar verschillen. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden bij het afsluiten van een bruiloft verzekering.

De kosten

De kosten voor een trouwverzekering zijn verschillend per verzekeraar per verzekering. Bij sommige kun je extra dingen laten meeverzekeren en soms komt er assurantie kosten bij. Meestal is de premie een eenmalig bedrag. Afhankelijk van het verzekerde bedrag.

Ongeacht de grote van de bruiloft kun je het verzekeren. Ook als je niet in Nederland trouwt. Bekijk goed wat er dan onder een reisverzekering valt of onder een evenementen verzekering. Bekijk ook altijd goed de algemene voorwaarden van de leveranciers die je inhuurt.

Het is zeker niet het leukste van het plannen van het huwelijk, maar het is ook een zakelijke transactie, zowel tussen jullie als echtpaar (lees belastingvoordeel) maar ook met het inhuren van goede trouwleverancier betreft het een zakelijke overeenkomst.

Weetje: Er bestaat een speciale trouwverzekering Trouwzeker

Wellicht heeft het bedrijf waar jullie andere verzekeringen hebben lopen ook een verzekering voor een evenement. Wacht niet te lang met het afsluiten van een verzekering. Leuker kunnen we het niet maken, maar veel papierwerk is gegarandeerd! En dat heeft allemaal tijd nodig om te worden verwerkt.